Is Heerlen een leuke stad?

Heerlen leuk? Het antwoord is ja!

Bij een bezoek aan Zuid-Limburg is Heerlen een leuke stad om naartoe te gaan. Heerlen staat bekend om de vele indrukwekkende murals en er zijn veel interessante gebouwen om te bekijken. Lees verder om Heerlen beter te leren kennen en ideeën op te doen voor je bezoek aan Heerlen.

Wat is er te doen in Heerlen?

In Heerlen vind je veel bijzondere gebouwen, die bijvoorbeeld herinneren aan het mijnverleden van de stad. Het bekendste gebouw is de Oranje-Nassaumijn, gelegen nabij het Centraal Station in Heerlen.

Populaire gebouwen in Heerlen:

Wandel langs bezienswaardige gebouwen in Heerlen

Bij een wandeling door het centrum van Heerlen kom je vele bezienswaardige gebouwen tegen.

De Nieuwe Nor is een poppodium in het centrum van Heerlen. Bezoek hier een concert of bekijk dit bezienswaardige gebouw van buiten. 

Op het Pancratiusplein in het centrum van Heerlen vind je de Pancratiuskerk. Op dit plein kun je ook de vele café’s bezoeken die Heerlen rijk is, zoals Café Pelt, Bolero en Restaurant Bueno bij Stadshotel Botterweck.

Vanaf daar loop je in ongeveer 10 minuten naar het Centraal Station, waar je ook het bekende Royal Theater Heerlen ziet liggen. Ook al is dit theater tegenwoordig gesloten, het is zeker de moeite waard om te bekijken.

Bezoek de befaamde Tostibar in Heerlen

Heb je trek gekregen, bezoek dan Pat’s Tosti Bar in de Saroleastraat in Heerlen. Hier eet je de lekkerste tosti’s, met natuurlijk een drankje erbij. Bekijk ook het mooie pand, dat onlangs een make-over heeft gekregen door kunstenaar Michel Huisman. 

Murals spotten in Heerlen

Bij een bezoek aan Heerlen is pas compleet als je de murals hebt gezien. Heerlen staat bekend om de vele streetart. De murals zijn er in alle kleuren en maten en door de hele stad kom je ze tegen. Meer weten? Check alle info over de murals in Heerlen

Stuur een kaart uit Heerlen

Laat je vrienden en familie weten dat jij in Heerlen was! Stuur ze een mooie kaart van je favoriete Heerlense gebouwen.

Er zijn ansichtkaarten van de volgende Heerlense gebouwen: de Pancratiuskerk, Nieuwe Nor, Oranje-Nassaumijn, SCHUNCK Glaspaleis, Royal Theater, Theater Heerlen en Station Heerlen Maankwartier.

Ze zijn verkrijgbaar in een set van 7 verschillende ansichtkaarten of als set van 4 ansichtkaarten naar keuze.

Heerlen Illustrated

Illustraties van bijzondere Heerlense gebouwen

Geef Heerlen cadeau!